Fotografering

Fotograferingen blir på torsdag istället. Be there! ;)

//Nene

Uppsalacup.

Igår var det ju uppsalacup, och det var riktigt, riktigt roligt kan jag säga!

Vi spelade 4 matcher, och av dem vann vi en, mot Dalarö. Vi var smått förvirrade lite nu som då, men vad kan man förvänta sig när vi nyss lärt oss enpassarsystemet :P Tror definitivt det blir bättre bara vi blir lite mer samspelta och när vi lärt oss enpassarsystemet fullt ut. Och tränat då förstås ;) 
Tycker trots misstagen att alla gjorde ett dunderbra jobb! Och grattis till Maria som fick Gäsper! :P

Och jag vill framföra ett speciellt stort tack till Alice som behöll lugnet och bilen på vägen när vi var sena till båten :P Men vi hann, vi hade till och med 8 minuter tillgodo :P

Imorgon blir det fotografering, vi kommer vara heta som få! ;) hehe.

//Nene

Treininki.

Idag är det den första träningen med Tina, och i alla fall jag är förväntansfull ;) Hehe.. (fast kanske inte så förväntasfull över det där straffet vi tydligen skulle få..? haha)

Nä, nu snart skall jag cykla iväg till jobbet igen...

Ses kl 20! Och alla kommer, right? (det är en order :P)

//Nene

Nya volleybollregler.

Från och med i höst kommer regelboken i volleyboll att förnyas, och här komemr några av de nya reglerna förkortat. kopierat från volleyboll.se


Nätet
"Att beröra nätet är tillåtet om man inte stör spelet" är en av de stora nyheterna i reglerna.
Dock ska man veta att överkanten på nätet (den 7 cm höga bandet) innebär nätberöring - bara bollen är i närheten.
Mer utförlig information kommer när den svenska översättningen är helt klar.

Spelarbyten
Snabbyten ska användas vilket innebär att man behöver bytesspadar för att kunna genomföra byten på detta sättet. Spelaren som ska bytas in går in i bytesområdet och sätter upp spaden för att markera byte (tränaren gör ingenting). Sekretarietet använder buzzer (pipa eller vad som helst) och markerar bytet.

Mittlinjen
Det är tillåtet att beröra motståndarens planhalva med annat än fötter om det inte stör spelet. Övertramp med fötterna gäller likadant som tidigare.

Coachlinje
Coachlinjen infördes i Elitserien 2008/2009. Nu ska tränarna befinna sig 1,75 meter från planen vid alla tillfällen. Måttboken som kommunerna använder har coachlinjen sedan 2008.

Liberos
I Sverige följer vi Italiens modell med möjligheterna att använda 2 liberos. Dock är det 1 libero på banan som tidigare och lagen får själva välja om man vill ha 0,1 eller 2 liberos av de 12 spelarna i matchtruppen.
Liberobyten sker precis som tidigare, möjligheten finns att liberon byter med liberon under den tid som liberon får vara inne. När "den vanliga" spelaren ska in igen måste som tidigare 1 boll spelas för att liberon får gå in igen.

Poängsystemet
Nu införs Elitseriens poängsystem i alla serier. 3 poäng för vinst med 3-0, 3-1, 2 poäng för vinst med 3-2, 1 poäng för förlust med 2-3 och 0 poäng för förlust 1-3, 0-3.


Låter intressant, eller vad tycker ni? :)
//Nene


PS! Samtidigt tänker jag be om ursäkt för att jag varit "lite" lättretlig de senaste veckorna. It will change, hoppas och tror jag iaf ;) DS


Träningsdagbok

Hej,

jag tänkte tipsa om en gratis träningsdagbok som finns på nätet.

Adressen är www.funbeat.se

det kanske är lite kul/bra att hålla koll på hur mycket och vad man tränar :)

H.Karin